'Optimistisch statement te voorbarig: ADO dreigt KNVB-licentie te verliezen'

'Optimistisch statement te voorbarig: ADO dreigt KNVB-licentie te verliezen'

10-09-2021 08:15
122

ADO Den Haag deelde donderdag het goede nieuws dat de gemeente bereid is om het stadion te verkopen, maar achter de schermen is er nog altijd 'blinde paniek'. Volgens het Algemeen Dagblad dreigt de Residentie-club zelfs zijn KNVB-licentie te verliezen.

De deadline van de voetbalbond om een nieuwe, sluitende begroting in te dienen is bijna verlopen. De ploeg van trainer Ruud Brood krijgt daardoor nog drie punten in mindering in de Keuken Kampioen Divisie. En als er medio oktober geen vijf miljoen euro is betaald door de groep Lentze/Jol dan verliest ADO zijn licentie.

Het optimistische statement van de club dat alle drempels voor een overname nu geslecht zijn, zorgt vooral voor woede, stelt het AD. Bovendien is de verkoop van het stadion nog geen uitgemaakte zaak. De gemeente heeft enkel aangegeven dit in overweging te willen nemen. Algemeen directeur Edwin Reijntjes heeft de gemeente en de groep Lentze en Jol daarmee voor het blok gezet. Die partijen hebben nog een maand om een akkoord te bereiken.

Volgens Omroep West biedt de investeringsgroep van ondernemer Jeroen Lentze en clubicoon Martin Jol tien miljoen euro voor het stadion en de parkeerplaatsen. De partijen zijn sinds twee weken in gesprek, maar ook de regionale omroep benadrukt dat de tijd dringt.