'Van Gaal riep alle bondscoaches al bij elkaar: laat maar zien wat je kan'

'Van Gaal riep alle bondscoaches al bij elkaar: laat maar zien wat je kan'

10-09-2021 09:28
50

Hedwiges Maduro vindt dat het aan een 'rode lijn' ontbreekt in de jeugdteams van Oranje. De achttienvoudig international voorziet een rol voor bondscoach Louis van Gaal om daar verandering in te brengen.

Maduro mist een eenduidige aanpak en visie. "Dat gevoel heb ik", zegt de voormalig middenvelder van Ajax bij Voetbalpraat op ESPN. Hij is zelf bij de KNVB werkzaam als assistent van Oranje O18. "Ik weet wel dat er aan gewerkt gaat worden. Marcel Lucassen (directeur voetbalontwikkeling, red.) is nieuw. Hij is verantwoordelijk voor de jongere elftallen. En Van Gaal kan daar natuurlijk ook bij helpen."

Volgens Maduro drukt de bondscoach al voorzichtig zijn stempel. "Hij heeft zó veel ervaring. Hij kan eigenlijk met alle bondscoaches gaan zitten. Dat heeft hij trouwens ook al gedaan, heb ik gehoord. Hij heeft alle bondscoaches bij elkaar geroepen: laat maar zien wat je kan en hoe je over voetbal denkt. Dat vind ik wel weer knap van Van Gaal, hij steekt er zo veel tijd in. Maar zo krijg je wel een rode draad."

Maduro vindt het kenmerkend voor Van Gaal. "Ik weet niet of andere bondscoaches dat ook hebben gedaan, maar dat betwijfel ik heel sterk."