Cziommer: 'Hij wordt de beste Duitse voetballer ooit, veel beter dan Havertz'

Cziommer: 'Hij wordt de beste Duitse voetballer ooit, veel beter dan Havertz'

Gepubliceerd: vrijdag 10 september 2021 om 09:54vr 10-09-2021 om 09:54

Laatste update: vrijdag 10 september 2021 om 10:14vr 10-09-2021 om 10:14

Simon Cziommer heeft bijzonder hoge verwachtingen van Florian Wirtz. Volgens de oud-speler van onder meer FC Twente, AZ en Heracles Almelo kan het Bayer Leverkusen-talent weleens de 'beste Duitse voetballer ooit' worden.

Die Mannschaft boekte tijdens de voorbije interlandperiode klinkende zeges op Armenië (6-0) en IJsland (6-0), maar toch is er wat gemor. "In Duitsland maakt iedereen zich zorgen dat er te veel robots zijn. Lopen, sterk, maar dat er geen creatieve spelers meer komen uit de jeugdacademies", zegt Cziommer bij Voetbalpraat op ESPN.

Daar is de geboren Duitser zelf echter niet zo bang voor. "Ik zag de eerste actie van Jamal Musiala op het veld. Hij stiftte de bal achter zijn rug langs en hij maakte tussen de linies een één-twee met Wirtz, die de beste speler van Duitsland ooit gaat worden denk ik", aldus Cziommer. "Die kan je opschrijven. Ik ga zo ver, die wordt in ieder geval veel beter dan Kai Havertz."

Cziommer is onder de indruk van de achttienjarige aanvallende middenvelder van Leverkusen. "Hij heeft op jonge leeftijd al het gogme om tussen de linies te spelen, de juiste oplossing te vinden en in de kleine ruimtes te kunnen excelleren, maar ook op lange afstanden te kunnen spelen. Een goed schot, goed combinatiespel, sterk in de één-tegen-één. Hij is een echte nummer tien eigenlijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws