Overmars moet snel zijn bij Ajax: 'Rijke clubs zijn enorm actief in ons vaarwater'

Overmars moet snel zijn bij Ajax: 'Rijke clubs zijn enorm actief in ons vaarwater'

10-09-2021 11:03
59

Marc Overmars ziet dat rijke clubs achter deze spelers als Ajax aan zitten. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers stelt ook dat de markt 'erg opschuift'.

In gesprek met Ajax Life krijgt Overmars de vraag hoe hij de vraagprijs voor een speler vaststelt. "Je kijkt eerst welke club komt en in welk segment zij spelers kunnen kopen", legt de Ajax-directeur uit. "Daar hangt vaak al een prijskaartje aan. Soms is het tijdens onderhandelingen net als bij de visafslag. Als een speler er drie scoort en een week later weer en de transfermarkt is open, dan is het vaak de emotie van het moment."

Wedden

Meer odds

"Daar spelen beide partijen op in", gaat Overmars verder. "De markt schuift wel erg op. Kijk naar de Deense markt. Spelers die niet lang geleden zes miljoen euro kostten, kosten nu het dubbele. De rijkere clubs zijn enorm actief in ons vaarwater. We moeten dus snel en vroeg zijn. Daarmee wordt het risico dat je eens mis zit ook groter. Die rijkere clubs schieten zes keer en als het drie keer mis is, maakt dat ook niet uit."