Jansen wuift Ihattaren-vergelijking weg: 'Pas ermee op, hij heeft wat problemen'

Jansen wuift Ihattaren-vergelijking weg: 'Pas ermee op, hij heeft wat problemen'

Gepubliceerd: vrijdag 10 september 2021 om 12:37vr 10-09-2021 om 12:37

AZ-trainer Pascal Jansen vindt dat Teun Koopmeiners 'de toekomst van Oranje' is. De 48-jarige oefenmeester laat zich ook uit over Mohamed Ihattaren, met wie hij in de jeugd van PSV werkte.

Jansen praat het Italiaanse Grand Hotel Calciomercato bij over Koopmeiners en Ihattaren, die allebei recent een transfer maakten naar het Zuid-Europese land. De coach begint over Koopmeiners, die zijn aanvoerder was bij AZ. "Hij is de toekomst van Oranje", vertelt Jansen. "Dat was ook te zien bij de 6-1 winst op Turkije, toen hij een goede assist gaf."

"Koopmeiners heeft alle kwaliteiten van een moderne middenvelder: kracht, snelheid, vastberadenheid en loopvermogen. Hij is een generaal", stelt Jansen, waarna hij terugblikt op het laatste duel van Koopmeiners bij AZ. "Voor de wedstrijd tegen Heerenveen vroeg ik hem of hij zin had om te spelen. We wisten dat hij zou vertrekken, maar hij zei dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Hij heeft het AZ-shirt tot het laatst met trots gedragen."

Vervolgens vertelt Jansen over Ihattaren, die door de interviewer kort wordt vergeleken met de eveneens in Utrecht geboren Marco van Basten. "Pas op met die vergelijkingen", stelt Jansen. "De laatste tijd heeft Ihattaren wat problemen buiten het veld, veel afleiding. Ik hoop dat Italië hem zal helpen om het grote talent dat hij heeft eruit te krijgen."

Bij PSV werkte Jansen dus met Ihattaren. "De eerste dag dat ik hem zag, vergeet ik het nooit meer. Hij was veertien en speelde oudere kinderen dronken. Ik zag hem daar, in een zes tegen zes, zelfverzekerd en met opgeheven hoofd spelen. Zo is hij altijd geweest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws