'Primeur in vrouwenvoetbal: Feyenoord betaalt transfersom voor Ajax-speelster'

'Primeur in vrouwenvoetbal: Feyenoord betaalt transfersom voor Ajax-speelster'

10-09-2021 16:10
55

Een primeur in het Nederlandse vrouwenvoetbal: Feyenoord heeft de afgelopen transferperiode voor het eerst een transfersom betaald voor een speelster. Samantha van Diemen werd tegen een vergoeding overgenomen van Ajax, zo meldt de Volkskrant.

De krant haalt daarbij 'anonieme bronnen' aan. De 19-jarige jeugdinternational had bij Ajax nog een doorlopend contract. Op verzoek van Feyenoord werd besloten om de transfersom geheim te houden.

Dit soort geldzaken liggen in het vrouwenvoetbal redelijk gevoelig, aangezien elke uitgegeven cent verantwoord moet worden. Het bedrag zou 'ver onder de 10.000 euro liggen', maar het was voor Ajax 'een principezaak' dat Feyenoord voor Van Diemen zou betalen. Ajax verloor eerder al twee talenten aan Feyenoord, dat dit jaar voor het eerst meedoet aan de Eredivisie voor vrouwen.

Van Diemen wilde graag de overstap maken naar Rotterdam en had al een persoonlijk akkoord bereikt met Feyenoord. Feyenoord weigerde in eerste instantie echter om een transfersom te betalen. Om Van Diemen 'niet te laten vallen', werd dat uiteindelijk alsnog gedaan.

"Ik ga het niet bevestigen, maar ook niet ontkennen", reageert Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal van Feyenoord. "We hebben afgesproken hier geen mededelingen over te doen."