Opgeleefde Bruma gaat met Eredivisie-eretitel aan de haal namens PSV

Opgeleefde Bruma gaat met Eredivisie-eretitel aan de haal namens PSV

10-09-2021 18:18
98

Bruma heeft zijn wederopstanding bij PSV officieel bekroond met een fraaie eretitel. De 26-jarige aanvaller is uitgeroepen tot de Eredivisie Speler van de Maand augustus, zo maakt ESPN vrijdag bekend. Die uitverkiezing was overigens al uitgelekt.

Bruma leek afgeschreven in het Philips Stadion, maar dit seizoen kreeg hij een nieuwe kans van trainer Roger Schmidt nadat een transfer uitbleef. De negenvoudig Portugees international begon tegen Heracles Almelo (0-2) en SC Cambuur (4-1) in de basis en viel tegen FC Groningen (5-2) in. Mede door twee goals en een assist van Bruma is PSV voorlopig nog foutloos.

Daarnaast creëerde Bruma de meeste kansen voor PSV (acht), was alleen Ajax-aanvoerder Dusan Tadic (negentien) bij meer kansen betrokken dan hem (achttien) en alleen ploeggenoot Noni Madueke voltooide meer dribbels (acht om zeven). "Ik ben op dit moment heel gelukkig hier", reageert Bruma bij ESPN. "Ik wil de club en het team helpen door hard te werken en uiteindelijk kampioen te worden. We kunnen dit jaar veel winnen, daar moeten we hard voor werken."

Ali Akman is de eerste winnaar van de Johan Cruijff Talent van de Maand. De negentienjarige Turkse jeugdinternational was tegen Ajax nog invaller voor NEC, maar tegen PEC Zwolle (2-0) en Heracles (0-1) was hij trefzeker.

Ajax is met drie spelers hofleverancier voor het Eredivisie Elftal van de Maand met Daley Blind, Noussair Mazraoui en Dusan Tadic. Feyenoord volgt met twee spelers (Orkun Kökcü en Bryan Linssen). Naast Bruma en Akman completeren Timon Wellenreuther (Willem II), Willem Janssen (FC Utrecht), Mats Seuntjens (Fortuna Sittard) en Michiel Kramer (RKC Waalwijk) het team.