Slot bevestigt transferpoging Feyenoord: 'Die hadden we heel graag toegevoegd'

Slot bevestigt transferpoging Feyenoord: 'Die hadden we heel graag toegevoegd'

10-09-2021 18:38
42

Arne Slot vindt dat Feyenoord zeer tevreden mag zijn over de transferperiode. De trainer heeft weliswaar een vrij krappe selectie, maar met het oog op de toekomst hebben de Rotterdammers in zijn ogen zeer goede zaken gedaan. Wel had hij graag nog Micky van de Ven verwelkomd.

Feyenoord zit krap bij kas en is afhankelijk van transferinkomsten. Het vertrek van Steven Berghuis bracht wat geld in het laatje. "Als ik dat een beetje in perspectief plaats, dan hebben we in mijn beleving boven verwachting gepresteerd", zegt Slot tegen Feyenoord TV. "Helaas hebben we twee van de drie wedstrijden gewonnen, maar in Utrecht hebben we toch eigenlijk wel terecht verloren."

Wedden

Meer odds

Slot erkent dat het een beperking is dat Feyenoord moet wachten op transferinkomsten. "En dan kunnen we ook nog maar heel beperkt handelen. De spelers die we aantrekken zullen met heel kleine transfersommen moeten zijn. Dat is best wel zoeken naar een speld in een hooiberg. Dat in acht nemende denk ik dat we heel goed geanticipeerd hebben op het vertrek van Steven", doelt hij op Alireza Jahanbakhsh.

Volgens Slot kan Feyenoord tevreden zijn over de transferzomer, zeker met het oog op de toekomst. "Vorig seizoen namen oudere spelers een heel groot salarisbudget in. Die jongens hebben weinig restwaarde. Het is ons redelijk tot goed gelukt om dat te verversen naar spelers, die al wel bij ons onder contract stonden, maar een volgende stap in hun carrière zetten en nu ook zijn opgeroepen voor hun nationale team. Dan praat ik over Luis Sinisterra, Tyrell Malacia, Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida. Die jongens hebben verlengd, dus we hebben Feyenoord toekomstbestendig kunnen maken."

Van de Ven
Dat Feyenoord het beperkte budget stak in het verlengen van die contracten, zorgt ervoor dat de selectie wel wat krap is. "De korte termijn staat een klein beetje onder spanning, maar voor de lange termijn is deze transferwindow voor Feyenoord heel erg goed geweest." Met name achterin lijkt de spoeling dun. Slot bevestigt de belangstelling voor Micky van de Ven, die naar VfL Wolfsburg vertrok.

"Wij voorzien dat Tyrell Malacia en Marcos Senesi best eens een transfer zouden kunnen maken binnen nu en twee jaar. Dan is het al heel fijn dat je een speler binnen hebt die op beide posities zou kunnen spelen. Die hadden we heel graag toegevoegd. Voor de lange en zeker ook de korte termijn. Dan hadden we met Micky en Ramon Hendriks twee zeer talentvolle jongens, achter twee vaste basisspelers."