Slot wijst nieuwe Feyenoord-aanvoerder aan: 'Een vrij logische keuze'

Slot wijst nieuwe Feyenoord-aanvoerder aan: 'Een vrij logische keuze'

Gepubliceerd: vrijdag 10 september 2021 om 20:19vr 10-09-2021 om 20:19

Arne Slot heeft de aanvoerder van Feyenoord dit seizoen bevestigd. Jens Toornstra zal de band dragen, Justin Bijlow is tweede aanvoerder en Marcos Senesi speelt met de band om zijn arm als Toornstra en Bijlow er niet zijn.

In een uitgebreid interview met het clubkanaal maakt trainer Slot duidelijk dat Toornstra de band overneemt van de vertrokken Leroy Fer. "Zoals je hebt gezien is Jens de afgelopen weken aanvoerder geweest. Toen hij werd gewisseld tegen FC Utrecht, gaf hij de band aan Justin. Justin is de tweede aanvoerder, Senesi zal de derde aanvoerder zijn."

Slot legt vervolgens uit hoe hij tot de beslissing is gekomen om Toornstra als aanvoerder aan te wijzen. "Je kijkt vooral naar de hiërarchie in de groep. Of het goed is voor een speler, voor zijn ontwikkeling en hoe hij ligt in de groep. Jens is van nature een vrij logische keuze, hij was na Leroy (Fer, red.) de tweede aanvoerder. En Justin maakt natuurlijk ongelooflijke stappen, ook als je kijkt naar de afgelopen interlandperiode", zo sluit Slot af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Toornstra als Feyenoord-aanvoerder: goede keuze?

Ja, de juiste aanvoerder!
86%
Nee, er zijn betere opties...
14%
(996 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws