Emmen vernedert MVV met monsterscore, PSV wint 'Jong-duel' met Ajax

10-09-2021 21:57
108

Een doelpuntrijke avond in de Keuken Kampioen Divisie. FC Emmen sloopte MVV Maastricht in eigen stadion (7-1), Jong PSV was te sterk voor Jong Ajax (3-1) en FC Volendam deelde op bezoek bij De Graafschap een rechtse directe uit (0-3).

FC Emmen - MVV Maastricht 7-1
Een heerlijke avond voor FC Emmen in eigen stadion tegen MVV. De ploeg van trainer Dick Lukkien kent een wat moeizame start van het seizoen, maar speelde alle schroom van zich af. Het kwam nog wel op een 0-1 achterstand door een prachtige vrije trap van Sven Blummel, maar nog voor rust stelde Emmen orde op zaken. Jeredy Hilterman, Rui Mendes en Azzeddine Toufiqui zorgden voor de 3-1 ruststand. Vooral de goal van Toufiqui, met buitenkant links, was van grote schoonheid.

Na rust liep Emmen met speels gemakt verder weg bij MVV. Mendes maakte er nog twee doelpunten bij en completeerde daarmee zijn hattrick, terwijl Hilterman met zijn tweede van de avond zorgde voor 6-1. Peter van Ooijen raakte niet veel later nog de lat en het slotakkoord was uiteindelijk voor inavaller Ben Scholten: 7-1.

Jong PSV - Jong Ajax 3-1
De wedstrijd tussen Jong PSV en Jong Ajax was er een met twee gezichten. In het eerste bedrijf waren de gasten uit Amsterdam de betere en speelde Jong PSV ongelukkig. Het resulteerde halverwege de eerste helft in de 0-1. Youri Regeer werkte de bal tegen de touwen na een lekkere assist van Naci Ünüvar.

Na rust draaide Jong PSV de wedstrijd echter helemaal om. Nigel Thomas kopte al snel de gelijkmaker achter Calvin Raatsie en in minuut 55 pakte Jong PSV de voorsprong. En hoe: Dante Sealy zorgde op prachtige wijze voor de 2-1. Het eindigde uiteindelijk ik 3-1 voor Jong PSV: Johan Bakayoko zorgde voor het slotakkoord met een hard schot in de korte hoek.

De Graafschap - FC Volendam 0-3
Een horroravond voor De Graafschap op de eigen Vijverberg. De Superboeren startten uitstekend, creëerden de nodige kansen, maar kwamen maar niet langs Volendam-keeper Barry Lauwers. Tegen de verhoudingen in kwam de uitploeg vlak voor rust op voorsprong: Gaetano Oristanio maakte de 0-1 en in de blessuretijd van de eerste helft werd het nog erger voor De Graafschap. Uitgerekend Daryl van Mieghem scoorde tegen zijn oude ploeg.

Na rust besliste Volendam het duel al snel. Scheidsrechter Dennis Higler legde de bal op de stip na een overtreding van Julian Lelieveld. Robert Mühren ging achter de bal staan en schoof deze beheerst achter Hidde Jurjus.