Promes volgt van Spartak naar Feyenoord vertrokken Til niet: 'Ik kom van Ajax'

Promes volgt van Spartak naar Feyenoord vertrokken Til niet: 'Ik kom van Ajax'

10-09-2021 22:49 Laatste update: 22:49
137

Het feit dat Guus Til Spartak Moskou op huurbasis heeft verlaten, doet Quincy Promes niet zo veel. Til werd de afgelopen interlandperiode opgeroepen voor het Nederlands elftal en scoorde, terwijl Promes niet bij de selectie zat.

Promes praat in een uitgebreid interview met het clubkanaal van Spartak Moskou over zijn afwezigheid bij Oranje. "Het is altijd moeilijk om in het Nederlands elftal te komen", zo begint Promes. "De coach heeft veel keuze uit spelers. Het lukte me, al was het met tussenpozen, zeven jaar lang voor mijn land te spelen. Als ik in goede vorm ben en ze bellen me weer, dan ga ik. Maar het zou een extra bonus zijn. Meneer Van Gaal kent mijn kwaliteiten."

Til, die op huurbasis bij Feyenoord speelt, zat wél bij Oranje en wist tegen Turkije zelfs een doelpunt te maken. Promes volgt de verrichtingen van Til in Rotterdam niet. "Ik ben niet geïnteresseerd in Feyenoord, omdat ik van Ajax kom. Als Guus tegen de Amsterdammers speelt, dan kijk ik wel. Ik ben blij voor hem, maar waarom scoorde hij niet zo veel voor Spartak? Was hij niet op zijn gemak, of werd hij niet naar zijn kwaliteiten gebruikt? Eén van de twee...", zo sluit Promes af.