'Voel wat aan mond en denk: dit is niet goed. Vandaar dat ik uit mijn plaat ging'

'Voel wat aan mond en denk: dit is niet goed. Vandaar dat ik uit mijn plaat ging'

Gepubliceerd: vrijdag 10 september 2021 om 23:37vr 10-09-2021 om 23:37

Het was één van de meest veelbesproken momenten tijdens Roda JC - NAC Breda: de woede-uitbarsting van NAC-keeper Nick Olij aan het adres van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Olij verklaart zijn gedrag na de wedstrijd voor de camera van ESPN.

Olij ging naar de grond na een duel met Richard Jensen. Van den Kerkhof liet echter doorspelen, waardoor Roda JC bijna kon scoren. "Ik kwam net de kleedkamer in, in de rust... En ik zei tegen de dokter: volgens mij zit mijn tand scheef", zo vertelt Olij. "Hij keek ernaar en zei: nou, dat valt wel mee op zich. Vanaf de zijkant van mijn lip tot het centrum ligt helemaal open."

Olij was woedend op Van den Kerkhof en maakte hem dat ook duidelijk. Hij vond het gewoon een overtreding. "Vandaar dat ik ook zo kwaad werd. Hij geeft mij een soort van elleboog. Ik voel wat aan mijn mond en denk: dit is niet goed. Vandaar dat ik helemaal uit mijn plaat ging."

Het was meteen het meest opwindende moment van de wedstrijd voor de NAC-keeper. "Voor mij persoonlijk wel ja... Nou ja, twee reddingen op het eind, maar dat was eigenlijk het enige wat ik vandaag heb gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws