Wijndal vertrok na oefenwedstrijd naar Nice: 'Hij stond keurig te wachten'

Wijndal vertrok na oefenwedstrijd naar Nice: 'Hij stond keurig te wachten'

11-09-2021 07:22
47

Owen Wijndal wist afgelopen zomer zijn gewenste transfer niet te maken, in tegenstelling tot zijn oud-ploeggenoten Marco Bizot, Jonas Svensson, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu. Wijndal vertelt dat hij vooral tijd nodig had om te wennen aan het vertrek van zijn vrienden Stengs en Boadu.

"Natuurlijk wisten we dat het moment steeds dichterbij kwam dat we ons eigen weg zouden gaan", vertelt Wijndal in gesprek met De Telegraaf. "Voor mij is het jammer dat ze er niet meer zijn, ook al hebben we nog dagelijks contact. Ik ben met ze opgegroeid. Het was even schakelen, inmiddels voelt het al bijna als normaal."

Direct na een oefenwedstrijd tegen Ajax, tijdens de interlandbreak, vertrok Wijndal richting Nice om Stengs te bezoeken. "Het was leuk om hem weer even te zien, ik had hem gemist. Hij stond keurig op het vliegveld te wachten. Logisch toch? Ik ga toch niet helemaal met een taxi van het vliegveld naar zijn appartement?"

Na de exodus van vijf basisspelers had AZ de tijd nodig om zich aan te passen. "Er zijn jongens met veel kwaliteiten vertrokken, maar er zijn ook jongens met heel veel kwaliteiten voor teruggekomen. Ik denk dat we nu ook weer een goed team hebben staan", stelt Wijndal die inmiddels de aanvoerdersband draagt. "Inmiddels weet iedereen, na een kleine aanpassingsperiode, wat hij moet doen."