Vink ziet 'te bescheiden' Berghuis: 'Bij Ajax koop je niks voor die status'

Vink ziet 'te bescheiden' Berghuis: 'Bij Ajax koop je niks voor die status'

11-09-2021 08:59 Laatste update: 09:59
137

Steven Berghuis verdween in de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse uit de basis bij Ajax. Vanaf de bank zag hij hoe zijn directe concurrent Antony slechts vijf minuten nodig had om zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. Oud-Ajacied Marciano Vink ziet waar het aan schort bij de aanvaller.

"Hij gedraagt zich tot nu toe veel te bescheiden", stelt Vink, tegenwoordig werkzaam als analist, in gesprek met de NOS. "Terwijl Berghuis dat volgens mij helemaal niet is." Bij Ajax wilde Berghuis zich ontwikkelen tot betere voetballer, mede door de concurrentie op de flanken. Doordat David Neres niet werd verkocht en met Mohamed Daramy er nóg een aanvaller bijkwam is het dringen geblazen voorin.

"Berghuis moet zich blijven concentreren op de positie rechts voorin", aldus Vink. "Daarin heeft hij zich bij Feyenoord bewezen als een van de beste spelers van de eredivisie. Maar bij Ajax koop je niks voor die status, daar moet je gewoon elke week weer presteren", concludeert de analist.

Bij het Nederlands elftal liet Berghuis tijdens de afgelopen interlandperiode met twee assists overigens blijken dat hij nog altijd zeer belangrijk is.