Meneer Van Gaal kan in één zin een rake typering geven

"Meneer Van Gaal kan in één zin een rake typering geven"

Gepubliceerd: zaterdag 11 september 2021 om 10:03za 11-09-2021 om 10:03

Laatste update: zaterdag 11 september 2021 om 10:15za 11-09-2021 om 10:15

Carel Eiting maakte vorig seizoen op huurbasis de overstap van Ajax naar Huddersfield Town. Dit was een keuze die aansloot bij het advies dat huidig bondscoach Louis van Gaal de middenvelder gaf, toen Eiting hem sprak bij een fysiotherapiepraktijk in Amsterdam.

Bij Huddersfield Town in het Championship moest Eiting op een andere manier denken dan bij Ajax. In Amsterdam was de middenvelder gewend geraakt aan één speelstijl, terwijl het in de Engelse competitie draait om de fysieke component en de duelkracht. Eiting moest minder gaan denken en dat kreeg hij ook te horen van Van Gaal.

"Je praat eens wat met elkaar. Er ontstond een leuk contact", vertelt Eiting in een interview in Het Parool over zijn ontmoetingen met Van Gaal. "Ik wilde wel graag eens langer met hem spreken. Maar je weet niet hoe druk hij is, dus ik durfde het hem aanvankelijk niet te vragen. Misschien had hij er helemaal geen trek in. Maar hij stond ervoor open en het werd een mooi gesprek."

Eiting raakte onder de indruk van de uitleg die de bondscoach hem gaf. "Meneer Van Gaal kan in één zin een rake typering geven. 'Jij denkt te veel',  zei hij tegen mij. En dat klopt. Ik moet meer balans vinden tussen taakbewust voetballen en op intuïtie spelen."

Afgelopen zomer verliet Eiting Ajax definitief. De middenvelder zette zijn loopbaan voort bij het Racing Genk van trainer John van den Brom. In België tekende Eiting een vierjarig contract.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws