'Barça heeft in januari 70 miljoen euro te besteden en zet zinnen op oude bekende'

'Barça heeft in januari 70 miljoen euro te besteden en zet zinnen op oude bekende'

11-09-2021 13:12
71

FC Barcelona wil na alle besparingen in de voorbije transferperiode in januari zélf weer toeslaan. De Catalanen hebben de pijlen gericht op Dani Olmo, zo melden Mundo Deportivo en de Spaanse journalist Oriol Domènech.

Olmo speelde in de jeugdopleiding van Barça, maar hij vertrok op jonge leeftijd verrassend naar Dinamo Zagreb. Daar groeide de 23-jarige aanvallende middenvelder onder meer uit tot Spaans international, waarna RB Leipzig hem in januari 2020 voor 22 miljoen euro overnam. Olmo is een gewaardeerde kracht bij de Bundesliga-topclub, waar hij nog tot medio 2024 vastligt, maar volgens MD is een transfer bespreekbaar.

Wedden

Meer odds

De Catalanen hebben zeventig miljoen euro beschikbaar voor de operatie. Olmo maakt zelf graag de overstap naar Camp Nou, vertelt Domènech bij TV3. Barça denkt de veelzijdige Olmo goed te kunnen gebruiken. Hij kan als nummer tien, vanaf de vleugels en als valse spits uit de voeten. Door het vertrek van Lionel Messi en Antoine Griezmann kan trainer Ronald Koeman aanvallende versterking goed gebruiken.