Woerts snapt niets van keuze voor Smeets: 'Hij vulde formulieren in bij Ajax'

Woerts snapt niets van keuze voor Smeets: 'Hij vulde formulieren in bij Ajax'

11-09-2021 14:15
55

Dat Tjerk Smeets de beoogde algemeen directeur van PEC Zwolle is, wekt grote verbazing bij Chris Woerts. De sportmarketeer snapt niets van de keuze van de Blauwvinges, zo laat hij duidelijk weten bij Veronica Inside.

"Tjerk Smeets is voorgedragen, de voormalig teammanager van Ajax en de zoon van Mart", vertelt Woerts. "Ze zoeken bij PEC Zwolle iemand met een commerciële achtergrond, die de commerciële wereld kan gaan bewerken en sponsors kan binnen halen. Tjerk is een heel aardige jongen, heeft een cursus gedaan aan de Johan Cruyff University, maar verder is hij niet gekomen. Hij heeft nog nooit een commerciële deal gedaan en heeft geen netwerk in Zwolle."

Woerts vindt het dan ook een raadsel waarom PEC in zee wil met de voormalig honkballer, die in 2018 werd aangesteld als technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond. "Dat kan toch niet. Marianne van Leeuwen (inmiddels voorgedragen bij de KNVB, red.) werd afgeserveerd omdat ze geen ervaring heeft in het betaald voetbal, maar Smeets heeft alleen formulieren ingevuld bij de wissels van Ajax."

"Je kunt niet van teammanager en een cursus aan de Johan Cruyff University algemeen directeur worden van een bedrijf, waar je leiding moet geven aan misschien wel honderd mensen. Dat kan hij helemaal niet", aldus Woerts.