Van Bommel en Weghorst doen het weer: los aan kop in de Bundesliga

Van Bommel en Weghorst doen het weer: los aan kop in de Bundesliga

11-09-2021 17:24 Laatste update: 17:24
44

Mark van Bommel heeft na vier Bundesliga-wedstrijden nog altijd de volle buit met Wolfsburg. De uitwedstrijd tegen promovendus Greuther Fürth werd met 0-2 gewonnen. Wout Weghorst zorgde met een penalty voor het slotakkoord.

Greuther Fürth - Wolfsburg 0-2
Eenvoudig ging het allerminst, maar Van Bommel wint ook zijn vierde duel in de Bundesliga. Lukas Nmecha zorgde in de tiende minuut voor de openingstreffer. Wout Weghorst pikte met een strafschop in de blessuretijd ook zijn goaltje mee. Na een stroef begin in Duitsland heeft de Nederlandse oefenmeester de smaak te pakken.

Wedden

Meer odds

Weghorst beleefde een lastige middag tegenover Nick Viergever, die zijn debuut maakte voor Greuther Fürth. Ook Jetro Willems stond in de basis bij de promovendus. Ondanks dat Wolfsburg weinig kansen creëerde, is het genoeg om drie punten mee naar huis te nemen.

Wolfsburg en Van Bommel staan los bovenaan in de Bundesliga. Borussia Dortmund en 1. FSV Mainz 05 volgen met negen punten. Bayern München komt om 18:30 nog in actie tegen RB Leipzig, maar de Beierse formatie heeft bij winst tien punten, waardoor Wolfsburg het weekend hoe dan ook als koploper afsluit.

Hoffenheim - FSV Mainz 0-2
Waar Mainz vorig seizoen meespeelde om degradatie te voorkomen, is de ploeg dit seizoen uit de startblokken geschoten. Ook Hoffenheim moest zich overgeven aan de dadendrang van Mainz. Verdedigend stond Mainz enorm goed georganiseerd. Hoffenheim heeft in negentig minuten tijd geen enkele keer tussen de palen geschoten.

Namens Mainz waren Jonathan Burkardt en Marcus Ingvartsen goed voor de treffers. Jeremiah St. Juste speelde het gehele duel mee bij Mainz. Jean-Paul Boëtius begon in de basis, maar werd vroegtijdig naar de kant gehaald.

Overige uitslagen
Freiburg - Köln 1-1
Union Berlin - Augsburg 0-0