Manchester-clubs foutloos, Arsenal pakt eerste seizoensoverwinning tegen Norwich

Manchester-clubs foutloos, Arsenal pakt eerste seizoensoverwinning tegen Norwich

11-09-2021 17:52 Laatste update: 17:56
5

Manchester City heeft op bezoek bij Leicester City een minimale overwinning geboekt. De ploeg van Pep Guardiola was met 0-1 te sterk. Arsenal kan weer even ademhalen. De eerste overwinning van het seizoen is voor het team van Mikel Arteta een feit.

Leicester City - Manchester City 0-1
Ondanks een nipte zege was Manchester City oppermachtig. De kampioen van Engeland kon maar liefst 25 schoten noteren, maar goals leverden die niet op. Bernardo Silva kroonde zich tot matchwinner, door na een uur het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

The Citizens domineerden negentig minuten lang. Met een balbezitpercentage van 63 procent en meer dan vijfhonderd verstuurde passes drukte City de tegenstander met de rug tegen de muur.

Door de overwinning komt de Premier League-kampioen op negen punten uit vier wedstrijden. Alleen Manchester United heeft na de Cristiano Ronaldo-show meer punten in de Engelse competitie.

Arsenal - Norwich City 1-0
Pierre-Emerick Aubameyang geeft Arsenal weer wat houvast. Hij leidde Arsenal de weg langs Norwich City en maakte de enige goal van het duel. Arsenal verlaat zodoende de onderste plaats in de Premier League. The Gunners overtuigden niet, maar het was voldoende voor een krappe zege. 

Tim Krul stond na de interlandbreak weer bij Norwich onder de lat, maar kon de nederlaag van zijn ploeg niet voorkomen. Voor zijn club is het met gemak alle hens aan dek. Na vier wedstrijden staat Norwich met nul punten stijf onderaan in de competitie.

Overige uitslagen
Watford - Wolverhampton 0-2
Brentford - Brighton 0-1
Southampton - West Ham United 0-0
Manchester United - Newcastle United 4-1