Fenomenale Ronaldo loodst Manchester United langs Newcastle United

11-09-2021 17:53 Laatste update: 17:55
45

Mede dankzij Cristiano Ronaldo heeft Manchester United de wedstrijd tegen Newcastle United gewonnen. De Portugees (36) speelde voor het eerst in twaalf jaar weer een wedstrijd op Old Trafford en scoorde maar liefst twee keer: 4-1.

Heel de wereld keek reikhalzend uit naar de rentree van Ronaldo bij Manchester United, dat gretig uitpakte met zijn komst. Werkelijk alle camera's waren gericht op de aanvaller en hij stelde niet teleur.

Al duurde het aanvankelijk even voor Ronaldo in het stuk voorkwam. Via Raphael Varrane (kopbal) en Jadon Sancho (naast) kreeg Manchester United wel kansen, maar een goal leverde dat niet op. Voor rust werd er wel gescoord en wie anders dan Ronaldo maakte hem. Hij stond op de juiste plek om een rebound van dichtbij binnen te schieten en scoorde voor het eerst in 4490 dagen voor de club die hij in 2009 voor 94 miljoen euro verliet voor Real Madrid.

De regie had het maar druk met het herhalen van de goal en daardoor miste het bijna de gelijkmaker van Allan Saint-Maximin in de 56e minuut. Hij passeerde David De Gea in de lange hoek. Maar het duurde niet lang tot Ronaldo weer het woord nam. Met een beetje geluk schoot hij een minuut later de 2-1.

Joelinton had namens Newcastle United nog de 2-2 op de schoen, maar daarna was het aan een andere Portugees om de definitieve nekslag uit te delen. Van een meter of 25 haalde Bruno Fernandes geweldig uit en daarmee bezorgde hij Manchester United de winst. De 4-1 van Jesse Lingard in blessuretijd was de kers op de taart.