FC Twente via Pröpper langs FC Utrecht door wondergoal in blessuretijd

FC Twente via Pröpper langs FC Utrecht door wondergoal in blessuretijd

11-09-2021 18:25 Laatste update: 19:44
96

FC Twente wint door een laat doelpunt van FC Utrecht. Robin Pröpper was - net als tegen Ajax - de matchwinner, door in de absolute slotfase met zijn linker van buiten de zestien de bal in de verre kruising te schieten.

FC Twente begon aardig aan het duel en noteerde binnen tien minuten twee kansen. Daarna kwam de wedstrijd tot stilstand en bleef het bij speldenprikjes over en weer. Vlak voor rust was Anastasios Douvikas dicht bij een doelpunt, maar de spits van Utrecht raakte de lat. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, maar grote kansen waren schaars.

Tot de blessuretijd aanbrak. Na een scrimmage en meerdere opstootjes deed Pröpper hetgeen waar niemand meer op rekende. Met een waanzinnige krul veegde hij de bal in de verre kruising. Daarmee pakt FC Twente de eerste overwinning van het seizoen. Voor FC Utrecht zijn de druiven zuur. Na een goede start van het seizoen moet René Hake pas op de plaats maken.

FC Utrecht ontvangt volgende week RKC Waalwijk in De Galgenwaard. Voor FC Twente wacht de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse.