LIVE: PSV wint de eerste topper van het seizoen overtuigend van AZ (gesloten)

LIVE: PSV wint de eerste topper van het seizoen overtuigend van AZ (gesloten)

11-09-2021 22:50 Laatste update: 22:50
288

AZ en PSV gaan zaterdagavond uitmaken wie de eerste topper van het nieuwe Eredivisie-seizoen wint. De Eindhovenaren zijn vooralsnog koploper, hebben nog geen puntenverlies geleden en zullen die status in het AFAS Stadion vast willen houden.

AZ heeft pas twee wedstrijden gespeeld en pakte daarin drie punten. De uitwedstrijd bij RKC Waalwijk werd verloren (1-0), maar twee weken later werd er herstel getoond met een knappe 1-3 uitoverwinning in Heerenveen. Trainer Pascal Jansen heeft daarnaast ook nog eens zijn nieuwe aanvoerder terug. Owen Wijndal kreeg de band afgelopen week aangemeten en is daarmee de opvolger van de naar Atalanta vertrokken Teun Koopmeiners.

Wedden

Meer odds

Roger Schmidt en zijn ploeg keken vol afgrijzen toe hoe Cody Gakpo op de training van het Nederlands elftal strompelend naar de kant moest. Die blessure noopte de aanvaller uit Eindhoven ertoe om de thuiswedstrijd tegen Turkije (6-1) te laten schieten, maar het lijkt erop dat Gakpo er in Alkmaar wel bij kan zijn. Vorig seizoen pakte AZ zes punten tegen PSV: een 3-1 zege in het Philips Stadion en een 2-0 overwinning in Noord-Holland.