Dramatische seizoenstart voor Juventus: Napoli wint Serie A-topper

11-09-2021 19:58
23

Juventus heeft ook de Serie A-topper tegen Napoli verloren. De Oude Dame kwam nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft ging het mis in het Stadio Diego Armando Maradona: 2-1. Juve beleeft daardoor een dramatische start van het seizoen.

Voor Matthijs de Ligt wachtte opnieuw een teleurstelling. Na zijn reserverol bij het Nederlands elftal begon hij zaterdag ook bij Juventus op de bank. Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci kregen de voorkeur. De oud-Ajacied zag Alvaro Morata al snel de score openen na een slippertje van Kostas Manolas.

Napoli knokte zich na rust echter knap terug. Wojciech Szczesny hielp de thuisploeg een handje door een niet al te lastig schot los te laten, waarna Matteo Politano er als de kippen bij was om binnen te tikken. De Ligt mocht daarna alsnog invallen, maar veel plezier beleefde hij daar niet aan. De Napolitanen waren sterker en kwamen zes minuten voor tijd op voorsprong.

Szczesny voorkwam nog dat de net ingevallen Moise Kean een eigen doelpunt maakte, maar de rebound was een prooi voor Kalidou Koulibaly. Juve blijft daardoor steken op slechts één punt uit drie duels onder de teruggekeerde Massimiliano Allegri. Eerder werd gelijkgespeeld tegen Udinese (2-2) en verloren van Empoli (0-1). Napoli is daarentegen nog foutloos.