Haller en Berghuis helpen gezapig Ajax aan simpele zege bij PEC Zwolle

Haller en Berghuis helpen gezapig Ajax aan simpele zege bij PEC Zwolle

11-09-2021 20:36 Laatste update: 20:37
98

Ajax heeft geen fout gemaakt op bezoek bij PEC Zwolle. De ploeg van coach Erik ten Hag maakte er bepaald geen spektakelstuk van, maar won dankzij twee goals van Sébastien Haller met 0-2.

Ajax ging geduldig op zoek naar een opening, maar tot kansen leidde dat nauwelijks. Na 29 minuten stond het echter wel 0-1. Haller rondde van dichtbij af na een heerlijke aanval via Berghuis, Tadic en weer Berghuis. PEC, dat dit seizoen nog niet wist te scoren, moest daardoor weer in de achtervolging. Slobodan Tedic maakte het Remko Pasveer, de vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg, nog wel lastig, maar zijn kopbal werd over de lat getikt.

In de tweede helft zocht PEC iets nadrukkelijker de weg naar voren, maar beide teams grossierden in balverlies. Een slordig Ajax, waar ook Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico en Davy Klaassen ontbraken, leek het wel te geloven en speelde gezapig. De Amsterdammers kwamen er mee weg in Overijssel, want Haller verdubbelde de score na 67 minuten. Kostas Lamprou zat mis bij een hoekschop, waarna de spits binnenkopte en Berghuis zijn tweede assist mocht bijschrijven.

Ajax maakte de tijd daarna vol, terwijl Mohamed Daramy zijn debuut nog mocht maken van Ten Hag. De Amsterdammers hebben nu tien punten uit vier duels en kunnen gaan kijken hoe PSV het ervan afbrengt in de topper tegen AZ. Woensdag wacht het treffen met Sporting Portugal in de Champions League.