Berghuis moet zich aanpassen bij Ajax: 'Daar ben ik lang niet aangekomen'

Berghuis moet zich aanpassen bij Ajax: 'Daar ben ik lang niet aangekomen'

11-09-2021 21:17
43

Door de absentie van Davy Klaassen kreeg Steven Berghuis zaterdag een kans als nummer tien bij Ajax. De Oranje-international was goed voor twee assists tegen PEC Zwolle, maar hij ziet ruimte voor verbetering.

"Het was aanpassen natuurlijk. Ik denk dat ik er wel goed kan spelen, maar het is een heel ander spel dan wanneer je vanaf rechts komt", stelt Berghuis voor de camera van ESPN. "Je begint al in de as, waar het drukker is om je heen en je meer geduld moet hebben. Het is meer de wisselwerking met de spits. Als rechtsbuiten is het meer de wisselwerking tussen jou en de rechtsback."

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat die wisselwerking wel beter kan", vervolgt de oud-Feyenoorder. "Er worden hier andere dingen gevraagd op de tien-positie: geduld houden en lang wegblijven. Ik ben toch wel een speler die van nature graag de bal raakt, de bal wil voelen. Dat is aanpassen. Het is iets natuurlijks om de bal te voelen, dat heb ik altijd gedaan. Soms heb ik weleens honderd balcontacten in een wedstrijd, dat is echt heel erg veel. Daar ben ik vandaag bij lange na niet aangekomen."

Berghuis gaf desondanks twee assists op Sébastien Haller, waaronder één vanaf de linkerflank. "Je hebt wat dat betreft wel wat meer bewegingsvrijheid. Er is ruimte voor verbetering, maar ik ben niet ontevreden.