Ten Hag geeft blessure-update over Ajax-steunpilaren: 'Race tegen de klok'

Ten Hag geeft blessure-update over Ajax-steunpilaren: 'Race tegen de klok'

Gepubliceerd: zaterdag 11 september 2021 om 21:30za 11-09-2021 om 21:30

Laatste update: zondag 12 september 2021 om 13:22zo 12-09-2021 om 13:22

Erik ten Hag ziet dat er werk aan de winkel is voor Ajax in aanloop naar het Champions League-duel met Sporting Portugal. De trainer was niet tevreden over het spel van de Amsterdammers tegen PEC Zwolle (0-2), al kon Sébastien Haller hem wél bekoren.

"Hij scoort altijd", stelt Ten Hag voor de camera van ESPN over zijn spits. "Sinds januari, toen hij bij ons kwam, zijn zijn statistieken fenomenaal." Over het optreden van Ajax was hij desondanks niet te spreken. "Het was te hectisch, we leden veel te veel en onnodig balverlies. Het is niet zo dat PEC kans op kans kreeg, maar ze waren wel dreigend. We hadden ook eerder de 0-2 moeten maken."

"Waar het aan lag? Na zo'n interland is het inderdaad vaak lastig", vervolgt Ten Hag. "Je moet weer in een andere samenstelling gaan voetballen, dus de automatismen - die misschien nog niet honderd procent zijn - vallen dan ook weer weg. Dan zie je heel veel onwennigheden in het spel. Zowel in het verdedigende als in het aanvallende gedeelte. En we speelden met een ander type nummer tien, die het trouwens zeer naar behoren deed", doelt hij op Steven Berghuis.

Berghuis was de vervanger van Davy Klaassen, die net als Maarten Stekelenburg vanwege een blessure ontbrak. Of zij woensdag van de partij zijn in Lissabon, is onzeker. "Voor hen wordt het een race tegen de klok."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws