PSV wint eerste Eredivisie-topper door fraaie goals: AZ hard onderuit in Alkmaar

PSV wint eerste Eredivisie-topper door fraaie goals: AZ hard onderuit in Alkmaar

11-09-2021 22:49 Laatste update: 22:53
192

PSV heeft de eerste Eredivisie-topper van het seizoen winnend afgesloten. De ploeg van coach Roger Schmidt won in Alkmaar met 0-3 van AZ, mede door een fantastische uithaal van Olivier Boscagli.

De Fransman begon op het middenveld doordat Ibrahim Sangaré en Davy Pröpper ontbraken met blessures. Bij AZ keerde aanvoerder Owen Wijndal terug. De Alkmaarders kregen ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een geweldige pass van Jordy Clasie op Zakaria Aboukhlal kreeg Vangelis Pavlidis zijn schoen net niet tegen de bal. Het bleek een dure misser, want vier minuten later haalde Boscagli vanaf dertig meter genadeloos uit: 0-1.

AZ herpakte zich snel en wist PSV op eigen helft vast te zetten. Jesper Karlsson kreeg een mogelijkheid op aangeven van Fredrik Midtsjö, maar schoot onder druk van Ramalho naast. Even hadden de Eindhovenaren het moeilijk, maar nog voor rust ging de Alkmaarse storm weer redelijk liggen.

Toch had AZ ook in de tweede helft weer veel de bal en kwam PSV maar moeilijk van de eigen helft. Schmidt besloot in te grijpen door Eran Zahavi en Noni Madueke te wisselen voor Eredivisie Speler van de Maand Bruma en Ritsu Doan. Niet veel later werden vervolgens ook steunpilaren Cody Gakpo en Marco van Ginkel afgelost door Yorbe Vertessen en Erick Gutíerrez.

De wissels baarden enig opzien, maar de Duitse coach kreeg het gelijk aan zijn zijde. Vertessen troefde twintig minuten voor tijd Bruno Martins Indi af en vond de verre hoek met een lage schuiver: 0-2. Die tegenvaller kwam de thuisploeg niet meer te boven, waarna ook Doan op bijzonder fraaie wijze raak schoot: 0-3. 

PSV blijft zodoende foutloos in de Eredivisie en neemt de koppositie weer over van Ajax. AZ blijft steken op de dertiende plek met drie punten.