Sporting wint generale repetitie voor Ajax-thuis niet, Koopmeiners debuteert

11-09-2021 23:37 Laatste update: 23:21
17

Teun Koopmeiners heeft weinig plezier beleefd aan zijn debuut voor Atalanta Bergamo. De van AZ overgekomen middenvelder kwam zes minuten voor tijd in het veld, maar kon een nederlaag tegen Fiorentina niet afwenden. Ondertussen beleefde Sporting Portugal een matige generale op weg naar het Champions League-treffen met Ajax.

Sporting Clube de Portugal - FC Porto 1-1
Alleen Benfica is tot dusver nog zonder puntenverlies in Portugal en dus was er voor zowel Sporting als Porto veel aan gelegen om de topper winnend af te sluiten. De thuisploeg, aankomende woensdag tegenstander van Ajax in het Estadio José Alvalade in Lissabon, startte uitstekend en kwam na zestien minuten op voorsprong via Nuno Santos.

De groenwitten wisten die voorsprong niet vast te houden. In de tweede helft zette Porto steeds meer druk en twintig minuten voor tijd leverde dat de gelijkmaker op van Luis Díaz. Beide ploegen gingen in de slotfase nog wel voor de overwinning, maar een beslissende goal viel niet meer. Een rode kaart voor Toni Martínez van de bezoekers bracht daar geen verandering in. Sporting staat nu met elf punten tweede en kijkt al tegen een achterstand van vier punten op Benfica aan.

Atalanta Bergamo - Fiorentina 1-2
Atalanta kwam al voor rust op achterstand in eigen huis. Dusan Vlahovic mocht na 33 minuten vanaf elf meter aanleggen vanwege hands en faalde niet. De gewilde Servische spits kreeg vijf minuten na rust opnieuw een penalty en weer was het raak. Vervolgens kreeg óók Atalanta een strafschop, die werd benut door Duvan Zapata. Koopmeiners mocht vervolgens invallen, maar de stand bleef ongewijzigd.

AS Monaco - Olympique Marseille 0-2
Myron Boadu was opnieuw bankzitter bij AS Monaco, dat thuis met 0-2 verloor van Olympique Marseille. De bezoekers hadden de overhand en kwamen via Bamba Dieng op voorsprong. Een halfuur voor tijd zorgde diezelfde Dieng ook voor de beslissing. Boadu kwam niet veel later in het veld, maar hij wist niets meer aan de achterstand te doen.