'Vanuit Sporting heb ik voetbal geleerd, bij Ajax was ik nog meer jeugdspeler'

'Vanuit Sporting heb ik voetbal geleerd, bij Ajax was ik nog meer jeugdspeler'

Gepubliceerd: zondag 12 september 2021 om 08:24zo 12-09-2021 om 08:24

Voor Marvin Zeegelaar (Udinese) is de wedstrijd tussen Sporting Portugal en Ajax van volgende week woensdag een speciale. Hij was actief voor beide clubs en geeft aan dat hij goede herinneringen bewaart aan Sporting en Ajax.

"Het zijn twee clubs waar ik mee te maken heb gehad. En het zijn ook twee clubs waar ik veel plezier aan heb beleefd, dus het wordt leuk om te zien straks", vertelt Zeegelaar in een uitgebreid interview met Ajax Showtime. "Ajax blijft gewoon mijn club. Ik ben in Amsterdam geboren en het is natuurlijk altijd mijn favoriete club geweest. Voor Ajax spelen is voor mij altijd een droom geweest."

Na zijn periode in het Ajax-shirt kwam Zeegelaar via wat omwegen uit in Portugal. "Vanuit Sporting heb ik echt het voetbal geleerd, als het ware. Ik heb daar echt van het voetbal kunnen proeven. Daarmee bedoel ik dat ik erachter kwam hoe het is om voor een heel grote club te spelen, hoe het is om in de Champions League te spelen en hoe het is om voor de titel te strijden. Bij Ajax gingen we ook voor de titel natuurlijk, maar ik was toen nog meer een jeugdspeler."

Nederlandse clubs hebben het in Europees verband vaak lastig met Portugese teams, zo weet ook Zeegelaar. "Dat is een beetje de straatmentaliteit die ze daar hebben. Dat hebben ze bij Sporting ook heel erg en dat kan lastig worden voor Ajax", zo vervolgt hij. "Maar ik denk dat Ajax een team heeft dat goed genoeg is. Het moet wel lukken, toch? Je moet ook een beetje slim zijn met die kleine overtredingen. En misschien moet je het wel eerder doen dan Sporting zelf, haha."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het bij Sporting Portugal - Ajax?

Winst Sporting Portugal
24%
Gelijkspel
27%
Winst Ajax
48%
(3187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws