Schmidt vergelijkt Gakpo met Malen: 'Kon ik Donyell ook niet van overtuigen, haha'

Schmidt vergelijkt Gakpo met Malen: 'Kon ik Donyell ook niet van overtuigen, haha'

12-09-2021 08:43
115

Roger Schmidt is zeer te spreken over de overwinning van zijn PSV op bezoek bij AZ (0-3). De trainer van de Eindhovenaren praat op de persconferentie na de wedstrijd over het spel van zijn ploeg én vergelijkt Cody Gakpo met Donyell Malen.

Schmidt was, ondanks het bij vlagen matige spel, tevreden met zijn ploeg. Op de persconferentie wordt hem gevraagd of PSV slecht had gespeeld, of AZ juist goed. "Vorig seizoen waren we twee keer beter dan AZ, maar toen verloren we. Nu winnen we, en dan vraag je dit? Ik vond ons niet slecht, maar soms vraagt voetbal even iets anders. Vandaag was dat werken, verdedigen en vechten."

Gakpo speelde tegen AZ een tijd als centrale aanvaller. "Ik denk dat Cody overal kan spelen voorin", vertelt Schmidt over de andere rol voor Gakpo. "Maar hij wil graag op links, als rechtspoot. Zoals alle Nederlandse spelers dat willen", lacht de Duitse oefenmeester.

Na het gesprek over de rol van Gakpo, haakt Schmidt nog even in op vorig seizoen. "Als Malen zou mogen kiezen tussen links- en rechtsbuiten, dan zou hij ook voor links kiezen. Terwijl ik juist denk dat hij op rechts beter is. Daar kon ik hem alleen ook niet van overtuigen, haha."