Ten Hag ziet Ajax-concurrentiestrijd: Ze moeten het samen maar uitvechten

Ten Hag ziet Ajax-concurrentiestrijd: "Ze moeten het samen maar uitvechten"

12-09-2021 12:00
27

Erik ten Hag denkt dat Ajax vaker met Steven Berghuis als nummer tien aan kan treden. Daar stond de aanvaller tegen PEC Zwolle voor het eerst. Niet alles ging goed, maar Ten Hag heeft positieve dingen gezien.

"Sommige situaties waren goed, bijvoorbeeld bij de goal. In het aanvalsspel had hij goede momenten en ook verdedigend, maar het was soms ook zoeken. Daar moet hij aan wennen. Hij speelt daar voor het eerst bij ons en de tienpositie is hier wat anders dan bij zijn andere clubs. Dat moet groeien, maar ik denk dat we er zeker mee verder kunnen", zegt Ten Hag tegen de NOS.

Wedden

Meer odds

Ten Hag kan ook nog beschikken over David Neres, die normaal gesproken op rechts speelt. Maar ook op andere posities uit de voeten kan. "Bij ons is het allemaal niet zo vast. De rechteraanvaller staat soms ook op tien en de tien in de spits."

"We hebben veel positiewisselingen. Neres kan ook heel goed op links spelen. We hebben opties, ze moeten het samen maar uitvechten, we hebben veel wedstrijden. We hebben ze allemaal nodig."