'Koeman incasseert onverwachte domper: einde aan 2021 voor Braithwaite'

'Koeman incasseert onverwachte domper: einde aan 2021 voor Braithwaite'

12-09-2021 13:47 Laatste update: 14:22
29

Ronald Koeman kan de komende maanden geen beroep doen op Martin Braithwaite. De Deense aanvaller heeft een knieblessure opgelopen, die ernstiger blijkt dan gedacht.

Braithwaite raakte twee weken geblesseerd tegen Getafe (2-1). 'Ongemak in de linkerknie', meldde Barça destijds via de officiële kanalen. Dit weekend keerde Braithwaite terug op het trainingsveld, waar de fysieke problemen veel ernstiger bleken dan gedacht: volgens de goed ingevoerde journalist Gerard Romero staat hij drie tot vier maanden buitenspel. Dat zou betekenen dat de spits pas in 2022 weer in actie kan komen.

Het wegvallen van Braithwaite is een forse streep door de rekening voor Koeman. De trainer van Barça zette hem in de eerste drie wedstrijden van het seizoen in de basis. Met twee goals en een assist tegen Real Sociedad begon Braithwaite de competitie ijzersterk. Barcelona, dat dit weekend niet in actie komt in La Liga, heeft de ernst van de blessure nog niet bevestigd. De speelkansen van Luuk de Jong lijken wel te stijgen.