Perez kritisch op PSV-trainer Schmidt: 'Voor een aanvaller is dit echt funest'

Perez kritisch op PSV-trainer Schmidt: 'Voor een aanvaller is dit echt funest'

12-09-2021 16:06
108

Kenneth Perez zet vraagtekens bij het wisselbeleid van Roger Schmidt. Twee invallers - Yorbe Vertessen en Ritsu Doan - loodsten PSV zaterdagavond in veilige haven, maar de ESPN-analist is niet onder de indruk.

"Het is toch bloedirritant als je elke keer rond de zestigste minuut wordt gewisseld? Geef zo'n jongen 75 tot 80 minuten om het verschil te maken", merkt Perez op in de ESPN-studio. "Anders gaat zo'n jongen de volgende keer het veld op met de drang dat hij al in de eerste helft per se iets moet bewerkstelligen."

Daarmee doelt Perez vooral op Noni Madueke, die na 55 minuten eraf werd gehaald door Schmidt. "Het is een hele jonge gast, hij is in bloedvorm geweest. Een week of drie geleden. Geef hem iets meer de tijd. Hij denkt nu dat-ie binnen drie kwartier twee keer moet scoren. Voor een aanvaller is dit echt wel funest, vind ik."

Schmidt gaf na de gewonnen uitwedstrijd tegen AZ aan dat veel wisselen nu eenmaal noodzaak is om later in het seizoen het verschil te kunnen maken. In 2021 werden dertien PSV-goals door een invaller gemaakt, minimaal vijf meer dan welke club dan ook in de Eredivisie. Naast Vertessen en Doan vielen Armindo Bruma, Erick Gutiérrez en Jordan Teze in tegen AZ.