De Eredivisie-flops: Ajax ondanks winst vertegenwoordigd, Grieks duo in lijst

13-09-2021 11:00
48

Het is weer tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Go Ahead Eagles, AZ en FC Groningen zijn dubbel vertegenwoordigd, terwijl ook Ajax een speler aflevert.

Patrick Joosten (FC Groningen)
Groningen speelde vooral in de eerste helft slecht in de derby tegen sc Heerenveen. Joosten deelde in de malaise: de aanvaller zorgde amper voor dreiging en kende een ongelukkige wedstrijd. In het tweede bedrijf richtte de jeugdinternational zich een beetje op. Desondanks werd Joosten na ruim zestig minuten gewisseld door trainer Danny Buijs.

Jorn Brondeel (Willem II)
Door de afwezigheid van Timon Wellenreuther en Robin Ruiter mocht Jorn Brondeel het Willem II-doel verdedigen tegen NEC. Zijn wedstrijd was echter al snel afgelopen: Brondeel kreeg na een kwartier al rood, doordat hij een bal met zijn handen stopte buiten het zestienmetergebied. Na de actie van de 28-jarige goalie kon Willem II een overwinning in Nijmegen op zijn buik schrijven.

Kostas Lamprou (PEC Zwolle)
De Griek is keeper nummer twee in dit lijstje. Lamprou greep een aantal keer goed in tegen Ajax, maar hij liet de tegengoals op knullige wijze door. Hoe zou de wedstrijd tegen de landskampioen zijn afgelopen voor PEC zonder deze foutjes van Lamprou?

Antony (Ajax)
De Olympisch kampioen was de dissonant bij Ajax in Zwolle. Naast het feit dat Antony matig voor de dag kwam, speelde hij ook met vuur in de eerste helft. De Braziliaan had al geel en zette een gewaagde sliding in, die hem goed zijn tweede gele prent op had kunnen leveren. "Misschien is Antony in het vliegtuig terug uit Brazilië vergeten hoe hij moet spelen bij Ajax", zei een harde Erik ten Hag na afloop.

Vangelis Pavlidis (AZ)
Hij werd deze zomer voor 2,5 miljoen euro gehaald door AZ, maar Pavlidis overtuigt nog niet in Alkmaar. De Griekse aanvaller speelde ook geen goede wedstrijd tegen PSV: Pavlidis miste een grote kans op de openingstreffer, waarna hij de Eindhovense verdediging niet meer aan het wankelen bracht.

Zakaria Aboukhlal (AZ)
Net als bij teamgenoot Pavlidis had de PSV-verdediging niet veel werk aan het uitschakelen van Aboukhlal. De Marokkaanse buitenspeler verloor regelmatig de bal en maakte verkeerde keuzes, wat niet kan als je een resultaat wil behalen tegen dit PSV.

Gerrit Nauber (Go Ahead Eagles)
De Duitse verdediger kwam deze zomer transfervrij naar Deventer. In zijn vierde duel voor Go Ahead zakte Nauber door het ijs: de stopper gaf Tom Boere bij de eerste twee tegengoals veel te veel vrijheid, hij verloor een kopduel bij het derde doelpunt van Cambuur en bij de 4-1 verzuimde Nauber om de voorbij rollende bal weg te werken.

Justin Bakker (Go Ahead Eagles)
Ook de andere centrale verdediger van Go Ahead heeft een plekje in onze wekelijkse floplijst bemachtigd. In de 75ste minuut verspilde hij de bal bijzonder knullig rond zijn eigen zestien, wat resulteerde in de vijfde Cambuur-treffer. Bij een aantal andere tegengoals ging Bakker ook niet vrijuit.

Roel Janssen (Fortuna Sittard)
De achterhoede van Fortuna was niet goed georganiseerd tegen Sparta. Janssen speelde daar een belangrijke rol in. Daarnaast gaf de 29-jarige stopper de bal uit het niets cadeau aan Sparta, voorafgaand aan de 2-0. Janssen werd door zijn matige spel in de rust al gewisseld.

Mike te Wierik (FC Groningen)
De verdediger pakte twee onhandige gele kaarten in de Derby van het Noorden, waardoor hij voortijdig moest inrukken. Zijn eerste gele prent incasseerde hij na een opstootje, zijn tweede kreeg Te Wierik nadat hij te laat was met een ingreep op Joey Veerman. De vrije trap die daaruit volgde, ging op de paal. Te Wierik heeft Groningen dus niet bepaald geholpen met zijn acties.