Bellamy worstelt met depressie en verlaat Anderlecht: Het monster is terug

Bellamy worstelt met depressie en verlaat Anderlecht: "Het monster is terug"

12-09-2021 16:54
44

Triest nieuws uit België: Craig Bellamy heeft Anderlecht per direct verlaten. De assistent-trainer worstelt met depressie, bevestigt Vincent Kompany.

Anderlecht boekte zondag een klinkende overwinning op KV Mechelen (7-2), maar na afloop ging het amper over de voetbalshow: Kompany opende de persconferentie met nieuws over Bellamy: de assistent-trainer uit Wales worstelt met een depressie en heeft de club - tijdelijk - verlaten.

"Craig kampt al sinds jonge leeftijd met een klinische depressie", aldus Kompany. Bellamy heeft daar zelf ook nooit een geheim van gemaakt. "Hij had dat beest onder controle de afgelopen twee jaar. Maar het monster is terug. We zijn verplicht om hem nu de kans om weer gezond te worden. Het is een probleem dat we vaak onderschatten, maar dit moet serieus genomen worden."

Kompany noemt Bellamy een 'unieke coach en een uniek persoon'. "Hij is voor ons heel belangrijk geweest. Hij had zichzelf een datum ten doel gesteld en heeft die niet gehaald. Gezondheid staat boven voetbal. Onze deur zal altijd openstaan voor hem.”

Eerder deze maand moest Anderlecht ook al afscheid nemen van assistent-trainer Aaron Danks. De Engelsman koos voor een terugkeer naar zijn thuisland en ging aan de slag bij Aston Villa. Wie de opvolgers worden van Bellamy en Danks is nog niet duidelijk.