Vitesse herstelt zich van dubbel Eredivisie-verlies en wint vechtwedstrijd

12-09-2021 18:38
22

Vitesse heeft vier dagen voor de eerste Conference League-wedstrijd tegen NS Mura weer eens een overwinning geboekt in de Eredivisie. RKC Waalwijk werd nipt verslagen door de Arnhemmers: 1-2.

Vitesse begon opnieuw zonder Riechedly Bazoer en Oussama Tannane, die in de voorbije transferperiode geen nieuwe club vonden, aan de wedstrijd, die gewonnen móést worden: in de laatste speelronden waren Willem II (0-3) en Ajax (5-0) met duidelijke cijfers te sterk voor de ploeg van trainer Thomas Letsch.

Groots was het opnieuw niet wat Vitesse liet zien, maar na acht minuten kwamen de Arnhemmers wel op voorsprong. Danilho Doekhi, de nieuwe aanvoerder, ontbrak in de eerste weken van het seizoen met hamstringklachten, maar luisterde zijn rentree op met een rake kopbal uit een vrije trap: 1-0.

Twintig minuten later werd het gelijk: Richard van der Venne bereikte Saïd Bakari, die verwoestend uithaalde en de bovenhoek vond. In de tweede helft, nadat Tannane was ingevallen, trok Vitesse de wedstrijd alsnog naar zich toe door een goal van Yann Ghobo.

Wat volgde was een verhitte slotfase. RKC beukte op de Vitesse-deur en leek ook op gelijke hoogte te komen, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis zag een overtreding op Maximilian Wittek en keurde het RKC-doelpunt af. Joseph Oosting en zijn assistent waren woest en kregen geel - en daar bleef het uiteindelijk bij.