Horrorblessure Elliott na tackle Struijk overschaduwt makkelijke zege Liverpool

12-09-2021 19:40
25

Liverpool heeft de derde Premier League-wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De zege op Leeds United (0-3) werd echter overschaduwd door de zware blessure van Harvey Elliott.

Het achttienjarige talent van Liverpool werd een kwartier na rust het slachtoffer van een roekeloze tackle van Pascal Struijk. De Nederlandse verdediger kreeg een rode kaart, waardoor het verzet van Leeds definitief gebroken was. Elliott leek zijn enkel te breken, maar het is nog wachten op nieuws van Liverpool.

Op het moment van de horrorblessure van Elliott leidde Liverpool al met 0-2 op Elland Road. Met aanvoerder Virgil van Dijk in de basis kwamen de bezoekers na twintig minuten op voorsprong door een goal van Mohamed Salah. Het was zijn honderdste in de Premier League.

Vijf minuten na rust verdubbelde Fabinho de voorsprong van Liverpool, waardoor de wedstrijd was beslist. Na de zware blessure van Elliott kwam de wedstrijd niet meer los, maar pikte Sadio Mané nog wel een doelpunt mee. De Senegalese aanvaller had daarvoor nog een handvol kansen om zeep geholpen.

Door de overwinning stijgt Liverpool naar de derde plaats in de Premier League. De teller staat na drie wedstrijden op zeven punten, evenveel als koploper Manchester United en nummer twee Chelsea.