Perez haalt vernietigend uit naar 'schofterige' Onana en Ajax: 'Een zwaktebod'

Perez haalt vernietigend uit naar 'schofterige' Onana en Ajax: 'Een zwaktebod'

Gepubliceerd: zondag 12 september 2021 om 19:58zo 12-09-2021 om 19:58

Kenneth Perez vindt Andre Onana 'schofterig'. De geschorste doelman van Ajax weigert zijn contract te verlengen, tot ergernis van de ESPN-analist. Hij kraakt ook de keuzes van de Ajax-leiding.

Perez begint zijn relaas door te stellen dat 'spelers de macht hebben'. "Dat moeten supporters accepteren", aldus de oud-speler van onder meer Ajax, PSV en AZ bij Dit Was Het Weekend. Perez richt zich vervolgens tot Ajax. "Als een speler zich zo schofterig gedraagt richting een club, in dit geval Ajax, dan vind ik het een zwaktebod dat hij wordt ingeschreven voor de Champions League en als ik Erik ten Hag hoor, misschien nog gaat keepen ook."

"Onana is ontzettend geholpen door Ajax, ondanks dat hij de veroorzaker is van zijn schorsing. Ajax heeft hem aan alle kanten geholpen, zijn salaris uitbetaald, geholpen met de rechtszaak... En dan is Onana's antwoord: nee sorry, ik ga niet verlengen en ga transfervrij weg."

Toch lijkt Onana nu een nieuwe kans te krijgen van Ajax. "Ik vind het een zwaktebod dat ze hem alsnog in de armen sluiten en hem inschrijven voor de Champions League. Voordat je het weet, staat hij ook nog onder de lat. Dan ligt de macht volledig bij de spelers en is de regie compleet weg. Dit is blijkbaar de realiteit. Ajax had een statement moeten maken: je blijft tot het einde van je contract hier, maar speelt geen minuut meer."

Het verhaal is inmiddels bekend: begin februari werd Onana voor een jaar geschorst vanwege het innemen van een verboden plaspil. Dee schorsing werd uiteindelijk ingekort, waardoor hij vanaf november weer wedstrijden zou mogen spelen. "Ajax wilde zijn contract heel graag verlengen - dat heb ik hem ook geadviseerd - maar dat is niet gelukt. Een transfer is ook niet gelukt", zei Ten Hag zaterdagavond na de 0-2 zege op PEC Zwolle. "Maar ik heb een buitengewoon goede band met Andre. Ik ben hem zeer erkentelijk voor wat hij voor Ajax en mij heeft gedaan de afgelopen jaren. Maar er zit ook een zakelijke kant aan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws