Scheidsrechter Kamphuis maakt zich niet geliefd bij RKC: 'Dit is onbegrijpelijk'

Scheidsrechter Kamphuis maakt zich niet geliefd bij RKC: 'Dit is onbegrijpelijk'

12-09-2021 21:10
17

Scheidsrechter Jochem Kamphuis heeft zichzelf niet populair gemaakt bij RKC Waalwijk. De arbiter keurde de 2-2 van de Brabanders tegen Vitesse af, nadat er een overtreding op Maximilian Wittek gemaakt zou zijn.

In aanloop naar de goal werd Wittek licht naar de grond gewerkt, waarna Kamphuis voor een overtreding floot. RKC was echter nog bezig met een aanval en daar viel uiteindelijk een doelpunt uit. De VAR kon de situatie echter niet meer bekijken, omdat de arbitrage al een vrije trap had gegeven. Trainer Joseph Oosting was het daar niet mee eens en kreeg geel wegens protesteren.

Voor de camera van ESPN reageert de oefenmeester op de afgekeurde RKC-goal. "In mijn beleving is het geen overtreding", vertelt hij. "Als scheidsrechter kun je dit prima door laten gaan en de VAR laten bepalen of het wel een overtreding is. Voor mij is dit echt onbegrijpelijk. Het is geen overtreding, maar daar kopen we niks voor."

Ook aanvoerder Melle Meulensteen heeft geen goed woord voor Kamphuis na het duel met Vitesse. "Het was niet makkelijk met zo'n scheidrechter, moet ik eerlijk zeggen", stelt de verdediger. "Het was absoluut niet zijn beste wedstrijd, daar ben ik het mee eens."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie