Lyon en Bosz boeken tweede overwinning op rij na wondergoal van Dembélé

12-09-2021 22:39 Laatste update: 23:15
5

Peter Bosz heeft opnieuw een overwinning geboekt met Olympique Lyon. In eigen huis waren Les Gones met 3-1 te sterk voor RC Strasbourg.

Na acht minuten spelen was het al raak voor Lyon. Met een fantastische volley wist spits Moussa Dembélé doelman Matz Sels te verschalken: 1-0. Lyon kreeg nog wat kansen om de marge te vergroten, maar dat lukte niet meer in de eerste helft.

Dat was een ander verhaal in het tweede bedrijf van de wedstrijd. Xherdan Shaqiri slingerde de bal in de 64ste minuut voor het doel van Strasbourg en Jason Denayer was alert: de Belgische verdediger won zijn duel en kon zodoende de 2-0 tegen de touwen koppen.

In de slotfase tekende Lucas Paquetá ook nog voor de 3-0. Daarna zorgde Dimitri Liénard voor schrik, door uit het niets te gaan liggen op het veld. Hij werd uiteindelijk met een brancard van het veld gedragen.

In de absolute slotfase kreeg Strasbourg echter nog een strafschop, die benut werd door invaller Mouhamadou Diallo: 3-1. Dat was tevens de einduitslag. Door de overwinning klimmen Bosz en co. naar de achtste plek in de Ligue 1. Lyon heeft nu acht punten na vijf wedstrijden, nadat er voor de interlandperiode al werd gewonnen van FC Nantes.