El Shaarawy zorgt voor dolle vreugde bij Mourinho met goede goal in laatste minuut

12-09-2021 23:10
7

AS Roma staat door een goal in de absolute slotfase tegen Sassuolo bovenaan in de Serie A. Invaller Stephan El Shaarawy groeide in eigen huis uit tot de grote held bij de Romeinen.

Bij Roma stond Rick Karsdorp in de basis, terwijl Abodu Harroui negentig minuten op de bank bleef bij Sassuolo. Onder toeziend oog van trainer José Mourinho maakte Bryan Cristante de openingstreffer na een slimme vrije trap van Lorenzo Pellegrini. Daardoor ging Roma de rust in met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft tekende voormalig sc Heerenveen-speler Filip Duricić voor de gelijkmaker, waardoor hij de spanning terug wist te brengen in de wedstrijd. Lang bleef de 1-1 stand op het scorebord staan, totdat invaller El Shaarawy in de blessuretijd opstond. Een afvallende bal kwam voor de voeten van de Italiaanse aanvaller, waarna hij via de paal de winnen de goal maakte: 2-1.

Mourinho, voor wie het zijn duizendste duel als trainer was, was dolblij en trok een sprint om het doelpunt te kunnen vieren. Door de overwinning staat Roma nu eerste in de Italiaanse competitie. I Giallorossi hebben evenveel punten als AC Milan, maar een beter doelsaldo.