Wijndal prijst PSV-plannetje van 'slimme' Schmidt: 'Heeft daar iets op gevonden'

Wijndal prijst PSV-plannetje van 'slimme' Schmidt: 'Heeft daar iets op gevonden'

13-09-2021 07:25
48

Owen Wijndal vindt Roger Schmidt een 'slimme man'. De linksback van AZ ziet dat de PSV-trainer een plannetje had bedacht om hem niet in zijn spel te laten komen.

Wijndal slaagde er tegen PSV (0-3 nederlaag) amper in om een geslaagde rush te maken, iets wat hem normaal gesproken wel lukt. De elfvoudig international heeft daar een verklaring voor. "Ze weten van de vorige wedstrijden hoe gevaarlijk mijn overlap kan zijn", vertelt hij tegenover De Telegraaf. "PSV-trainer Roger Schmidt is een slimme man en heeft daar iets op gevonden. Ik werd inderdaad een paar keer aardig in de weg gelopen."

AZ verloor onder meer Marco Bizot, Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners afgelopen zomer. Momenteel staan de Alkmaarders op een vijftiende plek in de Eredivisie, maar volgens Wijndal is er nog geen man overboord. "We hebben goede spelers gehaald en zijn nog steeds een goed team", stelt hij. "Vorig seizoen begonnen we ook dramatisch en eindigden we nog bijna op de tweede plaats."

Komende donderdag wacht een uitduel met Randers in de Conference League voor AZ. Drie dagen later gaat de ploeg van Pascal Jansen op bezoek bij Heracles Almelo.