Laporta slaat snoeihard terug: Hij heeft een ziekelijke obsessie met Barcelona

Laporta slaat snoeihard terug: "Hij heeft een ziekelijke obsessie met Barcelona"

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 07:37ma 13-09-2021 om 07:37

FC Barcelona-president Joan Laporta en Javier Tebas, baas van La Liga, staan opnieuw lijnrecht tegenover elkaar in Spanje. Tebas heeft een 'ziekelijke obsessie' met Barça, stelt Laporta.

Tebas besprak afgelopen weekend het vertrek van Lionel Messi in een interview met Diario Sport. "Hij verdiende het niet zo te vertrekken, noch bij Barcelona noch uit La Liga", liet hij optekenen. "Ik heb er lang met Laporta en het bestuur over gesproken. Er is naar een oplossing gezocht en ik denk dat zijn vertrek voorkomen had kunnen worden."

De woorden van Tebas waren opmerkelijk, omdat de baas van La Liga vanwege zijn financiële eisen wordt gezien als de veroorzaker van Messi's vertrek naar Paris Saint-Germain. Laporta legde de schuld al eerder bij Tebas en haalt nu weer uit.

"Het is ongepast, zeker als je bedenkt dat we het hebben over de voorzitter van La Liga", begint Laporta op de officiële website van Barcelona. "In plaats van zoeken naar harmonie en begrip is hij uit op conflict en confrontatie. Hij heeft een ziekelijke obsessie met Barcelona, maar dat weten we in Catalonië al langer."

Laporta herhaalt dat Messi niet bij Barcelona kon blijven door de strikte financiële regels van La Liga. "Meneer Tebas wil roomser zijn dan de paus als het gaat om fair play. Laat hem er maar eens naar kijken, want in andere landen is men veel flexibeler. Daar slagen clubs er wel in om hun belangrijkste spelers te behouden. Niemand is zijn beste spelers kwijtgeraakt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws