Mogelijk 'Ferguson van Kasteel' bij Sparta: 'Heb ambities, maar wil dat worden'

Mogelijk 'Ferguson van Kasteel' bij Sparta: 'Heb ambities, maar wil dat worden'

13-09-2021 10:50 Laatste update: 11:56
28

Henk Fraser ziet het wel zitten om 'de Sir Alex Ferguson van Het Kasteel' te worden. De 55-jarige coach zit goed bij Sparta en hoeft niet per se een stap hogerop te maken.

Na afloop van de winst op Fortuna Sittard (3-1) verklaart Fraser tegenover het Algemeen Dagblad waarom hij zich thuis voelt bij Sparta. "Ik kom uit de generatie van wereldtoppers als Gullit, Van Basten en Rijkaard. Aan dat niveau heb ik nooit kunnen tippen, zoals de meeste voetballers niet. Alleen betekent dat niet dat we daarom maar een stelletje kut-voetballers zijn of waren. Integendeel. Maar die wetenschap heeft er wel voor gezorgd dat ik als trainer heel goed begrijp dat spelers lang niet allemaal volmaakt zijn. Vandaar dat ik me zo thuis voel bij Sparta."

"Ik heb heus ambities, maar ik zou net zo graag de Ferguson van Het Kasteel willen worden", stelt Fraser, die recent een stapje omhoog maakte door assistent-bondscoach van het Nederlands elftal te worden. "Juist omdat ik me heel erg kan verplaatsen in dit niveau. Of je nu trainer bent bij het Nederlands elftal of bij Sparta maakt in wezen niets uit, het is net zo mooi."

Na de overwinning op Fortuna bezet Sparta een veertiende plek in de Eredivisie. Vrijdag staat de volgende ontmoeting al op het programma voor Fraser en co.: NEC komt dan op bezoek.