'Wil geen stress omdat ik na jaar al moet denken over toekomst bij Feyenoord'

'Wil geen stress omdat ik na jaar al moet denken over toekomst bij Feyenoord'

13-09-2021 11:47 Laatste update: 11:52
73

Marcus Holmgren Pedersen wil niet nadenken over zijn toekomst bij Feyenoord. De Noorse rechtsback wil zich focussen op de lange termijn bij de Stadionclub en niet nadenken over zijn nabije toekomst.

Pedersen kwam deze zomer over van Molde FK ligt nog tot medio 2026 vast in Rotterdam. Daar hecht de drievoudig international veel waarde aan. "Ik ben geen man van de korte termijn en wil geen stress omdat ik in mijn hoofd na een jaar alweer over mijn toekomst moet nadenken", vertelt Pedersen tegenover supportersblad Hand in Hand. "Zoals ik net zei: ik wil me stap voor stap verbeteren en neem daar de tijd voor. Ik zie het als een project en heb geen trek in paniekerig gedoe."

Wedden

Meer odds

Bij Feyenoord kijkt Pedersen zijn ogen uit. "Toen ik voor Feyenoord koos, wist ik al dat ik bij een club zou komen die behoorlijk groter is dan mijn oude clubs Molde en Tromsø IL", vertelt hij. "Feyenoord heeft een grote naam. Ik was gelijk onder de indruk van de faciliteiten op trainingscomplex 1908 en natuurlijk van het stadion zelf. De stad Rotterdam vind ik ook erg mooi. Zo’n grote stad ben ik helemaal niet gewend."

Feyenoord betaalde afgelopen zomer rond de één miljoen euro voor Pedersen, die meteen is uitgegroeid tot basisspeler onder Arne Slot.