Zaakwaarnemer Albers bevestigt: De Boer heeft geen ambities meer als 'manager'

Zaakwaarnemer Albers bevestigt: De Boer heeft geen ambities meer als 'manager'

13-09-2021 12:56 Laatste update: 13:24
176

Frank de Boer heeft een toekomst als veldtrainer. Dat stelt zaakwaarnemer Guido Albers, die tegelijkertijd erkent dat de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal tekortkomingen heeft als manager.

De Boer stapte na het mislukte EK met Oranje op en heeft sindsdien geen werk meer. In de podcast Branie van Het Parool geeft Albers antwoord op de vraag hoe het nu verder moet met de oud-international. "Frank is sterk op het trainingsveld", begint de zaakwaarnemer.

"Ik heb genoeg spelers van het Nederlanders elftal gesproken en heb nul klachten gekregen over de trainingen. Maar waar hij tekortkomt - en dat komt steeds vaker naar boven - is het managen van een hele groep. Je moet tegenwoordig controle hebben over vijftig man." Op de vraag of De Boer toekomst heeft als veldtrainer, antwoordt Albers bevestigend. "Maar hij ambieert zelf niet meer om manager te zijn."

"Iedereen doet heel erg dramatisch over het EK, maar volgens mij heeft hij de drie groepswedstrijden gewoon gewonnen", voegt Albers eraan toe. "We doen allemaal alsof de tegenstanders er niks van konden, maar ergens heeft het systeem, of je het er nu wel of niet mee eens was, goed gewerkt. Alleen, de vibe rond hem was natuurlijk slecht."

Ondanks de debacles bij Oranje en eerder Internazionale en Crystal Palace, wordt Albers nog regelmatig gebeld met de vraag of De Boer beschikbaar is voor een trainersklus. "Ja, dat valt niet stil, want zijn naam is groot genoeg om straks weer aan de slag te gaan. De vraag is alleen in welke rol hij dat wil doen."

Albers gooit vervolgens een balletje op richting Ajax. "Hij zou bij wijze van spreken een rol kunnen gaan spelen in de doorstroom van talenten naar Ajax 1. Hij is een trainer die weet wat er gevraagd wordt in de top en die ervoor kan zorgen dat talenten er klaar voor zijn."