Feyenoord-directeur Koevermans ligt onder vuur na solo-actie van grasmeester

Feyenoord-directeur Koevermans ligt onder vuur na solo-actie van grasmeester

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 19:02ma 13-09-2021 om 19:02

Feyenoord-directeur Mark Koevermans ligt onder vuur vanwege een 'goedbedoelde maar ondoordachte solo-actie' van grasmeester Erwin Beltman, schrijft RTV Rijnmond. 

In de rust van de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, twee weken geleden, kreeg de doodzieke Feyenoord-supporter Marco van den Wildenberg de mogelijkheid om afscheid te nemen van de club en De Kuip, een paar dagen later zou hij middels euthanasie uit het leven stappen. Beltman was degene die Van den Wildenberg toestemming gaf om het veld op te gaan. Kort voor de wedstrijd kreeg Beltman dat verzoek. Hij kon het niet weigeren.

Feyenoord krijgt volgens Rijnmond dagelijks verzoeken van of voor zieke supporters en heeft daar de speciale afdeling Bijzondere Wensen voor opgericht. Beltman had de mensen rond Van den Wildenberg moeten doorverwijzen naar die afdeling. Directeur Koevermans was niet blij met de actie van Beltman omdat het niet de bedoeling is dat een medewerker beslist wie wel of niet het veld op mag. Hij wilde daarom dat Beltman op zijn vingers getikt zou worden, maar dat zag stadiondirecteur Jan van Merwijk, die de leiding heeft over de veldmedewerkers, weer niet zitten.

Het verhaal lekte via social media uit en Koevermans heeft een hoop woedende reacties gekregen. De actie van Beltman kwam uit een goed hart en een straf wordt daarom als ongepast gezien. Beltman erkent dat hij door had moeten verwijzen.

Koevermans kan de onrust rond zijn persoon persoonlijk niet hebben. De kritiek op hem neemt steeds verder toe, onder meer vanwege een scène uit de Disney+-documentaire 'Dat Ene Woord', waarin duidelijk wordt dat de jeugdtrainers van Feyenoord niet echt weten van de visie van de club is. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws