'Utrecht is nog niet aan top-drie toe, dus logisch dat Frans er op terugkwam'

'Utrecht is nog niet aan top-drie toe, dus logisch dat Frans er op terugkwam'

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 21:17ma 13-09-2021 om 21:17

FC Utrecht is nog niet klaar om de top van de Eredivisie te bestormen. Tot die conclusie is René Hake, trainer van de Domstedelingen, gekomen. Hij is dan ook blij dat eigenaar Frans van Seumeren tot dezelfde conclusie gekomen is.

In de zomer van 2020 zei Van Seumeren dat Utrecht de top-drie aan wilde vallen. Dat lukte afgelopen seizoen niet, want de club werd zesde. "Uiteindelijk is Frans daar ook op teruggekomen", zei Hake tijdens Studio Voetbal. "Dat was logisch. De club is daar nog niet aan toe. AZ speelt structureel in de top-vier en dan is het een ander verhaal om zo'n stap te maken. Dat is bij Utrecht niet aan de orde."

In de toekomst kunnen de Domstedelingen volgens de trainer wel nog richting dat niveau doorgroeien. "De club speelt nu al vijf, zes jaar structureel in de top-zes van de Eredivisie. Dat is een goede basis om een volgende stap te zetten. Waar het eindigt weet ik ook niet, maar Vitesse is ook vierde geworden. Dan kan Utrecht dat ook."

Hake wil wel de verwachtingen van zijn ploeg temperen. Het scenario van Vitesse is niet iets waar de fans van Utrecht zich aan zouden moeten spiegelen. "Het is niet zo dat we per se vierde willen worden, maar we willen gewoon beter presteren dan vorig seizoen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws