Offensieve problemen bij Barça: basisdebuut voor Luuk de Jong tegen Bayern lonkt

Offensieve problemen bij Barça: basisdebuut voor Luuk de Jong tegen Bayern lonkt

13-09-2021 22:27
70

Luuk de Jong staat dinsdagavond naar alle waarschijnlijkheid in de basis bij FC Barcelona. De spits, die op Deadline Day op huurbasis overkwam van Sevilla, is één van de weinige fitte aanvallers die trainer Ronald Koeman tot zijn beschikking heeft.

Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé en Ansu Fati zijn nog niet fit en Martin Braithwaite liep onlangs een knieblessure op. Dat bleek op de persconferentie die Koeman in Camp Nou belegde. Door al die offensieve afwezigen lijkt een basisdebuut voor De Jong aanstaande. Hij kan samen met Memphis de aanvalslinie van Barcelona vormen. Bild verwacht dat de Nederlander gaat starten.

Koeman heeft zijn ploeg in ieder geval voorbereid op een lastige wedstrijd en nam daarin ook de vorige wedstrijd tegen de Duitsers mee. Die leverde een beschamende 8-2 nederlaag op.  "We hebben gesproken over wat er een jaar geleden gebeurde", tekent de NOS uit de mond van de trainer op. "Veel van de huidige spelers waren er toen ook. Ze hebben die avond veel te lijden gehad. We weten dat we de mogelijkheid hebben om dat recht te zetten."