Sporting-absentie meevaller voor Ajax: 'Een beest, dus dat is echt wel lekker'

Sporting-absentie meevaller voor Ajax: 'Een beest, dus dat is echt wel lekker'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 07:32di 14-09-2021 om 07:32

Mees de Wit omschrijft het Sporting Portugal van coach Ruben Amorim als een heuse vechtmachine. De Nederlandse linksback durft geen favoriet aan te wijzen voor het Champions League-duel van Ajax in Lissabon.

De Wit, inmiddels actief voor PEC Zwolle, verruilde Ajax in 2018 voor Sporting en trainde vorig seizoen geregeld met het eerste elftal. "Ik zag hoe de spelers steeds meer wilden vechten voor elkaar. Dat was de ene kant, maar aan de andere kant hadden ze ook de individuele kwaliteiten om mooi voetbal te laten zien", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

De Wit waarschuwt voor de geslepen Portugezen. "Dit Sporting doet ook alles om te winnen. Maar daarnaast is het ook wel een technische ploeg met ervaring." Sebastian Coates, één van de ervaren krachten, ontbreekt woensdag wel vanwege een schorsing. "Een beest, dus dat is echt wel lekker voor Ajax." Ook de blessure van Pedro Gonçalves is een meevaller. "Hij kan wel eens de volgende worden die een toptransfer gaat maken."

De vleugelverdediger weet dat Amorim zijn tactiek er helemaal heeft ingeslepen. "Zonder bal is het een 5-3-2-systeem en met bal speelt Sporting 3-4-3. Een beetje zoals de tactiek van Chelsea. Daarmee zijn ze heel moeilijk te verslaan."

Een favoriet durft De Wit niet aan te wijzen. "Ik zou in alle eerlijkheid niet weten op wie ik mijn geld zou inzetten. Wat wellicht in het voordeel van Ajax is, is dat de spelers van Sporting wat minder Europese ervaring hebben." Tegelijkertijd zal Sporting zich willen laten zien aan de fans. "Het resultaat is heilig en daar zal alles voor moeten wijken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het bij Sporting Portugal - Ajax?

(3187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws